Відбулася двостороння зустріч суддів конституційних судів України та Латвійської Республіки

19:45, 16 сентября 2022
Учасники зустрічі обговорили низку важливих та актуальних питань, що стосуються виконання рішень конституційних судів України та Латвійської Республіки.
Відбулася двостороння зустріч суддів конституційних судів України та Латвійської Республіки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 16 вересня, у межах робочого візиту делегації Конституційного Суду України до Латвійської Республіки відбулася двостороння зустріч представників Конституційного Суду України та Конституційного Суду Латвійської Республіки.

Про це інформує відділ комунікацій Конституційного Суду України та правового моніторингу.

Від української сторони взяли участь в. о. Голови Конституційного Суду України Сергій Головатий, судді Суду Оксана Грищук і Галина Юровська. З латвійської – Голова Суду Алдіс Лавіньш, заступниця Голови Ірена Кучина, судді Гунарс КусіньшЯніс НейманісАртурс КучАніта Родіна та Яутріте Брієде.

На початку зустрічі латвійські колеги висловили свою підтримку та запевнили в готовності продовжувати тривалі зв’язки між Конституційним Судом Латвійської Республіки та Конституційним Судом України. Сторони позитивно охарактеризували існуючу багаторічну співпрацю як успішну, продуктивну та професійну, тому, на їх переконання, є потреба в поглибленні та удосконаленні двостороннього співробітництва.

Учасники зустрічі обговорили низку важливих та актуальних питань, що стосуються виконання рішень конституційних судів України та Латвійської Республіки. Співрозмовники обмінялися думками та практичним досвідом стосовно вирішення проблемних питань щодо забезпечення моніторингу реалізації рішень органів конституційного контролю. Під час ділової бесіди  сторони також приділили увагу поточній практиці, зокрема поділилися інформацією про деякі рішення, які були ухвалені в минулому та поточному роках. Як було зазначено,  незважаючи на військову агресію російської федерації проти України, Конституційний Суд України продовжує здійснення своїх конституційних повноважень задля утвердження верховенства Основного Закону України на всій території нашої держави та захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина.

На завершення зустрічі судді Конституційного Суду України подякували за гостинність та висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю й успішну реалізацію всіх спільних намірів.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси