В Совете судей Украины сделали заявление относительно коррупции в Верховном Суде

13:15, 16 мая 2023
События в Верховном Суде в РСУ назвали ужасающим ударом в сердце системы правосудия.
В Совете судей Украины сделали заявление относительно коррупции в Верховном Суде
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 16 квітня, у Раді суддів України зробили заяву стосовно корупції у Верховному Суді. Заява з’явилася на офіційному сайті РСУ.

«Сама підозра в недоброчесності судді Верховного Суду, сам факт слідчих дій в будівлі Верховного Суду, не кажучи вже про хабар Голові Верховного Суду, це жахливий удар в серце системи правосуддя України до якого, як повідомляють в Національному антикорупційному бюро України, причетний Голова Верховного Суду Всеволод Князєв.

Ми не знаємо усіх подробиць справи, нам важко повірити, як заявляють у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, "в масштабну корупцію у Верховному Суді", де зараз тривають слідчі дії, але ми глибоко обурені тим, що судді Верховного Суду, які мали б бути взірцем для кожного судді України, можуть бути причетними до корупційних оборудок.

Рада суддів України попри весь резонанс, виступає за неупереджене розслідування цієї справи. Надзвичайно важливо щоб ті судді, які реально не причетні до цієї ганьби, могли б і надалі здійснювати правосуддя, відстоюючи законність і справедливість.

Неупереджене, законне, процесуально дотримане слідство дозволить відокремити чесних, високоморальних і професійних суддів Верховного Суду від тих, хто не витримав випробування судовою владою.

Рада суддів України має нульову толерантність до корупції і ніколи не підтримує колег, які дозволяють собі подібні вчинки. Бо саме ті, хто дозволяють, мають відповідати за законом – він суворий, але він закон.

Сьогодні відбудеться Пленум Верховного Суду. Нам би дуже хотілось, щоб це було виважене і конструктивне рішення, яке б чітко відділило зерно від полови», – йдеться у повідомлені Ради суддів.

Напомним, САП разоблачила коррупцию в Верховном Суде.

Кроме того, Верховный Суд созвал Пленум 16 мая.

Добавим, руководители НАБУ и САП давали брифинг по разоблачению коррупции в Верховном Суде.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді