Решение СНБО относительно защиты имущественных прав Украина в связи с оккупацией Крыма вступило в силу

17:45, 7 мая 2014
Исполняющий обязанности Президента Украины, Председатель Верховной Рады Украины Александр Турчиновввел в действие решение Совета национальной безопасности и обороны Украины от 28 апреля 2014 г. "О некоторых мерах по защите имущественных прав и интересов государства Украинав связи с временной оккупацией территории Украины". Об этом говорится в указе Президента Украины № 458/2014 от 7 мая 2014 г.
Решение СНБО относительно защиты имущественных прав Украина в связи с оккупацией Крыма вступило в силу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Исполняющий обязанности Президента Украины, Председатель Верховной Рады Украины Александр Турчиновввел в действие решение Совета национальной безопасности и обороны Украины от 28 апреля 2014 г. "О некоторых мерах по защите имущественных прав и интересов государства Украинав связи с временной оккупацией территории Украины". Об этом говорится в указе Президента Украины № 458/2014 от 7 мая 2014 г.

Согласно решению, СНБО поручил Кабинету министров Украины безотлагательно разработать механизм защиты имущественных прав и интересов государства Украина в связи с временной оккупацией территории Украины.

С текстом Решения СНБО можно ознакомиться ниже.

РАДА НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ
від 28 квітня 2014 року

Про деякі заходи щодо захисту майнових прав та інтересів держави Україна у зв'язку із тимчасовою окупацією території України

Розглянувши стан реалізації заходів щодо захисту майнових прав та інтересів держави Україна у зв'язку із тимчасовою окупацією території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя внаслідок збройної агресії Російської Федерації, Рада національної безпеки і оборони України вирішила:

1.Кабінету Міністрів України невідкладно опрацювати механізм захисту майнових прав та інтересів держави Україна у зв'язку із тимчасовою окупацією території України.

2. Міністерству юстиції України:

1) разом із Фондом державного майна України та іншими заінтересованими органами виконавчої влади, за участю органів місцевого самоврядування узагальнити й у двотижневий строк передати до Генеральної прокуратури України відомості, у тому числі відповідні підтверджуючі документи, про вартість майна та майнових прав держави Україна на тимчасово окупованій території України, про шкоду, завдану порушенням прав держави у зв'язку з тимчасовою окупацією території України;

2) підготувати та подати в установленому порядку до Європейського суду з прав людини доповнення до заяви у справі «Україна проти Росії» стосовно уточнення розмірів шкоди внаслідок порушення права власності у зв'язку з тимчасовою окупацією території України.

3. Запропонувати Генеральній прокуратурі України за результатами опрацювання відомостей про вартість майна та майнових прав держави Україна на тимчасово окупованій території України, про шкоду, завдану порушенням  прав держави у зв'язку з тимчасовою окупацією території України, розглянути можливість порушення в установленому порядку питання щодо застосування стосовно відповідних юридичних осіб заходів кримінально-правового характеру, звернення до судів України.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси