Суд захистив авторське право на фотографії

11:28, 3 сентября 2019
Суд стягнув з порушника авторських прав компенсацію та моральну шкоду.
Суд захистив авторське право на фотографії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Запорізький суд захистив авторські права на фотографії та стягнув із відповідача матеріальну та моральну шкоду. Про це повідомляє прес-служба Жовтневого райсуду Запоріжжя.

Зазначається, що позивач сфотографував людей, які здійснили роуп-джампінг (стрибок з Арочного мосту Запоріжжя). З метою просування свого авторського проекту серед прихильників даного виду екстремальних заходів він виклав фотографії в одну із соціальних мереж. Згодом йому стало відомо, що відповідач без його згоди надрукував зазначені фотографії в фотоальбомі до літературно-художнього видання «Запорізький край», який мав наклад понад 1 000 примірників.

Представник відповідача в суді проти позову заперечував, посилаючись на необізнаність про власника фототвору.

Суд дійшов висновків про порушення авторського права та частково задовольнив позов автора, стягнувши з порушника компенсацію у розмірі 12 000 гривень та моральну шкоду у розмірі 10 000 гривень.

Суд ІІ інстанції погодився з висновками Жовтневого районного суду Запоріжжя та залишив рішення без змін.

З текстом рішення суду І інстанції можливо ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суд стягнув компенсацію за неправомірне використання зображень персонажів мультику «Маша и Медведь»

До того ж, ми писали, що Північний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення Господарського суду міста Києва, яким було стягнуто з фізичної особи-підприємця 16 000 грн компенсації за порушення майнових авторських прав у зв’язку з неправомірним використанням музичного твору «Cool Yule» у виконанні Bette Midler.

Додамо, що Київський райсуд м. Одеси розглянув позовну заяву про стягнення компенсації за порушення авторського права на оригінальну назву літературного твору «Капітошка».

Також нам стало відомо, що отримання дозволу на використання авторських прав не є підставою для звільнення від відповідальності за порушення прав суміжних.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва