Влаштував серйозну ДТП під Херсоном: суд призначив штраф винуватцю аварії

19:49, 18 октября 2019
Скадовський райсуд Херсонської області призначив винуватцю ДТП 3 тисячі гривень штрафу.
Влаштував серйозну ДТП під Херсоном: суд призначив штраф винуватцю аварії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

16 жовтня Скадовський районний суд Херсонської області ухвалив вирок стосовно обвинуваченого за частиною першою статті 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) та призначив покарання у вигляді 3 400 гривень штрафу.

«Чоловік обвинувачувався у тому, що 21 травня 2019 року він керував автомобілем ВАЗ-21213 по вул. Металургів в смт Лазурне Скадовського району Херсонської області, на перехресті з вул. Дружби, не переконався у безпечності виконання маневру та, повертаючи ліворуч, не надав дорогу мопеду Мусстанг МТ-50QТ-6, яким керував потерпілий та рухався по вул. Металургів на зустріч прямо, внаслідок чого сталося зіткнення вказаних транспортних засобів. Внаслідок ДТП потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді переломів ноги та двох ребер, а також ран та садна ніг, що, згідно експертизи, є тілесними ушкодженнями середньої тяжкості», — йдеться у повідомленні.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро розкаявся, підтвердив обставини, викладені в обвинувальному акті, пояснив, що їхав центральною вулицею смт Лазурне Скадовського району, пропустив рейсовий автобус та почав повертати, не помітивши скутер, за кермом якого був потерпілий.

Потерпілий у судовому засіданні підтвердив обставини справи. Він пояснив, що їхав за білим автобусом і побачив автомобіль обвинуваченого, але не встиг вчасно зупинитися. Просив суд обрати обвинуваченому покарання, наближене до мінімального.

При обранні виду та міри покарання суд врахував, що вчинений обвинуваченим злочин є злочином невеликої тяжкості, також те, що за місцем проживання обвинувачений характеризується позитивно, на обліку у нарколога чи психіатра не перебуває, визнав вину та надає матеріальну допомогу потерпілому. Також суд врахував відсутність обставин, які обтяжують покарання, а як обставину, що пом’якшує покарання, визнав щире каяття.

Крім штрафу обвинуваченому доведеться сплатити на користь держави понад 4 тисячі гривень за проведення експертиз.

Наразі вирок не набрав чинності, на нього може бути подана апеляційна скарга до Херсонського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення. Ознайомитись з текстом рішення можна за посиланням.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на трасі Київ — Одеса сталася смертельна ДТП.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси