Об’єкти підвищеної небезпеки повинні встановлювати протипожежні системи: постанова КАС ВС

16:21, 6 декабря 2019
Суд зобов’язав АЗС встановити систему раннього виявлення надзвичайних ситуацій згідно з ДБН В.2.5-76:2014.
Об’єкти підвищеної небезпеки повинні встановлювати протипожежні системи: постанова КАС ВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Об’єкти підвищеної небезпеки мають бути оснащені системою раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення. Про це зазначила колегія суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, розглянувши адміністративну справу за позовом ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві до ТОВ (АЗС) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду. Повідомляє портал Судова влада України.

Підставами для звернення позивача до суду з позовом стало те, що АЗС не обладнана системою раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення локальною системою оповіщення; на шляхах евакуації з АЗС влаштовані розсувні двері.

Колегія суддів зазначила, вимоги до проектування та монтування автоматизованих систем раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення визначено ДБН В.2.5-76:2014 «Автоматизовані системи раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення».

Суд наголосив, що відповідача включено до переліку об'єктів підвищеної небезпеки.

Отже, з огляду на положення ст. 53 Кодексу цивільного захисту України, АЗС при проектуванні та монтуванні автоматизованих систем на об'єктах підвищеної небезпеки мають застосовуватися вимоги ДБН В.2.5-76:2014.

Верховний Суд зазначив, що відповідач згідно з нормами КЦЗ України має обов’язок встановити систему раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей відповідно до норм ДБН В.2.5-76:2014.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що КАС ВС висловив позицію щодо безпеки дитячого одягу.

 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва