Верховний Суд залишив без змін покарання засудженому до довічного позбавлення волі за жорстоке вбивство неповнолітньої

17:49, 16 сентября 2020
Зловмиснику призначили покарання у вигляді довічного позбавлення.
Верховний Суд залишив без змін покарання засудженому до довічного позбавлення волі за жорстоке вбивство неповнолітньої
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

15 вересня 2020 року Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду залишив без змін покарання засудженому до довічного позбавлення волі за особливо жорстоке вбивство знайомої йому неповнолітньої. Про це інформує прес-служба Верховного суду.

Нагадаємо, це сталося влітку 2015 року на Київщині: хлопець наніс дівчині численні ножові поранення, від яких вона померла, а після цього вкрав її речі та продав їх.

Вироком суду першої інстанції від 8 серпня 2017 року особу визнано винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 4 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно) КК України, та засуджено до довічного позбавлення волі.

Апеляційний суд ухвалою від 2 жовтня 2017 року зазначений вирок змінив, призначивши особі покарання у виді 15 років позбавлення волі.

18 вересня 2018 року ККС ВС скасував цю ухвалу та призначив новий розгляд у суді апеляційної інстанції. Касаційний суд зазначив, що суд першої інстанції дійшов обґрунтованого висновку про те, що засуджений є особливо небезпечним для суспільства, а будь-який інший вид покарання, окрім довічного позбавлення волі, не забезпечить мету покарання у виді виправлення засудженого та запобігання вчиненню нових злочинів. Колегія ККС ВС дійшла висновку, що апеляційний суд призначив покарання, яке є явно несправедливим через м'якість.

За результатами нового апеляційного розгляду (ухвала від 14 січня 2019 року) вирок суду першої інстанції щодо призначення особі покарання у вигляді довічного позбавлення волі залишено без змін.

Переглядаючи це судове рішення за касаційною скаргою захисника засудженого, ККС ВС залишив без змін покарання засудженому у вигляді довічного позбавлення волі.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Конституційний Суд розглянув справу щодо закону про державне соцстрахування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді