Обіцяв допомогти уникнути штрафу в 1,5 млн гривень: посадовець ДАБІ постане перед судом

20:40, 16 сентября 2020
Посадовець вимагав від представника приватної компанії неправомірну вигоду за не притягнення до відповідальності за порушення умов містобудування та не застосування штрафних санкцій у розмірі 1,5 млн гривень.
Обіцяв допомогти уникнути штрафу в 1,5 млн гривень: посадовець ДАБІ постане перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київська міська прокуратура завершила досудове розслідування та скерувала до Деснянського районного суду м. Києва кримінальне провадження за обвинуваченням службовця Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Київській області в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з матеріалами слідства, головний інспектор будівельного нагляду інспекційного відділу Департаменту ДАБІ вимагав від представника приватної компанії неправомірну вигоду за непритягнення до відповідальності за порушення умов містобудування та незастосування штрафних санкцій у розмірі 1,5 млн гривень.

13.04.2020 чиновника затримали на парковці біля столичного супермаркету одразу після одержання неправомірної вигоди у вигляді талонів на пальне на суму 1 тис. доларів США.

Так, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що офіцера ЗСУ судитимуть за махінації з відрядженнями до Конго.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва