ЄСПЛ відхилив скаргу на заходи уряду Франції із протидії коронавірусу

17:35, 3 декабря 2020
Європейський суд з прав людини заявив, що заява Рено Ле Майю неприйнятна, оскільки він не зміг довести, що на нього безпосередньо вплинули заходи, на які він скаржився.
ЄСПЛ відхилив скаргу на заходи уряду Франції із протидії коронавірусу
Джерело фото: Getty images
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суд у Страсбурзі відхилив скаргу громадянина Франції, який стверджував, що заходи з боротьби з COVID 19, прийняті урядом країни, були недостатніми. Про це повідомляє агентство AP.

У своєму рішенні Європейський суд з прав людини заявив, що заява Рено Ле Майю неприйнятна, оскільки він не зміг довести, що на нього безпосередньо вплинули заходи, на які він скаржився.

Ле Майю, який живе у Марселі, приєднався до невдалого судового позову у Франції, що вимагав від французького уряду наказу на надання медичним працівникам масок FFP2 і FFP3, хірургічних масок для пацієнтів і засобів масового тестування на коронавірус для всіх.

Суд заявив, що заявники «не можуть скаржитися на положення внутрішнього законодавства, внутрішню практику або публічні акти тільки тому, що вони, як видається, суперечать Європейській конвенції з прав людини».

Десятки судових позовів були подані з приводу боротьби Франції з пандемією.

Уряд визнав деякі помилки, але стверджує, що брак масок був світовою проблемою на початку цього року, і що він приймав політичні рішення, засновані на обмежених наукових знаннях про вірус у той час.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що тягар доказування покладається на уряд, який має переконливо продемонструвати, що заявник мав право на справедливе провадження в цілому – ЄСПЛ.

Також ми інформували, коли позбавлення права власності є неправомірним: позиція ЄСПЛ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва