Засуджені довічно: на Буковині 25-річні хлопці скоїли подвійне вбивство

15:42, 17 октября 2018
В судовому засіданні обвинувачені свою вину не визнали.
Засуджені довічно: на Буковині 25-річні хлопці скоїли подвійне вбивство
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Буковині до довічного ув’язнення засуджено двох чоловіків, які заради наживи вбивали людей, повідомляє речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко на своїй сторінці у Facebook.

Суд присяжних Шевченківського районного суду м. Чернівці підтримав принципову позицію прокуратури області та засудив двох жителів Чернівців до довічного ув’язнення за подвійне вбивство з корисливих мотивів та розбій.

Встановлено, що 6 серпня 2015 року 26-річний мешканець Чернівців, знаходячись поблизу гори Цецино в Чернівцях, мав при собі незареєстровану вогнепальну зброю, з якої здійснив низку пострілів.

Пізніше на цій же території Ревнянського лісництва Чернівецького держлісгоспу він вживав алкогольні напої разом із 24-річним спільником і з 30-річним знайомим, якого на ґрунті словесного конфлікту вбили та забрали речі. Пересвідчившись, що потерпілий не подає ознак життя, його тіло скинули в яр, прикидавши камінням та сухим листям.

Також у ніч з 6 на 7 серпня чоловіки в стані алкогольного сп’яніння здійснили розбійний напад на 73-річну чернівчанку. Щоб відібрати в літньої жінки майно, зайшли до її помешкання, завдали їй численних ударів по обличчю та не менше 56 ножових поранень майже по всіх частинах тіла, від яких потерпіла померла. Нападники з мобільним телефоном жінки були затримані правоохоронцями на місці скоєння злочину.

В судовому засіданні обвинувачені свою вину не визнали, проте прокурор надав суду беззаперечні докази, що підтверджують їх вину в інкримінованих злочинах.

Суд присяжних за скоєння злочинів, передбачених п.п. 6, 12, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 та ч. 1 ст. 263 КК України призначив молодикам покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна, крім житла.

Також задоволено цивільні позови родичів потерпілих. Підсудні мають сплатити їм компенсацію за завдану моральну шкоду в сумі по 200 тисяч гривень.

Рішення ще не набуло законної сили.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 38-річний чоловік прийшов у гості до 55-річного знайомого, під час застілля стався конфлікт, в результаті чого один з товаришів загинув.

Чоловіки вживали спиртні напої. У якийсь момент гість напав на господаря і побив його до смерті. На місце виїхали поліцейські. Вони з'ясували, що між знайомими виник конфлікт, який переріс у бійку. Під час інциденту зловмисник повалив господаря будинку на підлогу і почав наносити удари руками і ногами в голову і тулуб.

Також в Харкові знайшли тіло без голови. На тілі загиблого було знайдено безліч серйозних тілесних ушкоджень. Загиблому дійсно відрізали голову, а на тілі чоловіка були відсутні ділянки м'яких тканин на грудній клітці, черевній порожнині, спині, стегні і гомілці.

Краї ран були рівними, а кілька невеликих надрізів на гомілці навіть були оброблені зеленкою. Труп направили в морг для з'ясування точної причини смерті. З місця події поліцейські вилучили речові докази, зокрема мотузку.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва