Прокурорів звинувачують в навмисному затягуванні судового розгляду

15:29, 17 октября 2018
Прокурори не з'явились на судове засідання. Суд вважає, що вони навмисно намагаються затягнути розгляд з метою унеможливлення розгляду провадження поточним складом суду.
Прокурорів звинувачують в навмисному затягуванні судового розгляду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 16 жовтня, Гребінківський районний суд Полтавської області порушив перед Генеральною прокуратурою України та Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності прокурорів, винних у неявці в судове засідання, умисному затягуванні кримінального провадження та незабезпеченні організації підтримання державного обвинувачення. Про це повідомляє прес-служба суду.

«У провадженні суду перебуває справа, по якій обвинувачена у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть колишнього чоловіка, вже понад 6 місяців знаходиться під вартою. На сьогодні досліджено всі докази, залишилося допитати свідка, а також експерта, за заявленим у попередньому засіданні прокурором клопотанням.

Проте сам прокурор, повідомлений належним чином, не з’явився на наступне судове засідання, посилаючись на зайнятість у заслуховуванні кримінальних проваджень при керівництві. А про неможливість неявки залучених у справі прокурорів прокуратури Полтавської області суд взагалі не було повідомлено.

Окрім того, з 18.10.2018 р. головуюча суддя по справі не зможе здійснювати судочинство у зв’язку із закінченням повноважень.

За таких обставин очевидним є, що прокурори навмисно намагаються затягнути судовий розгляд даного кримінального провадження, зокрема з метою унеможливлення його розгляду даним складом суду.

Судове засідання відкладено до завтра на 14:00 у зв'язку з його невідкладністю, оскільки обвинувачена вже тривалий час тримається під вартою. З метою якнайшвидшого інформування, прокурорів було повідомлено електронною поштою», — йдеться у заяві суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що ВРП подовжила термін тимчасового відсторонення від правосуддя судді Віталія ОзероваСуддю відсторонили від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Також ми повідомляли про вбивство прокурора у Дніпрі. В суботу, 6 жовтня, був убитий співробітник прокуратури. Згідно з інформацією з місця подій відомо, що чоловік загинув від удару ножем в серце.

Також раніше стало відомо, що суд відправив під цілодобовий домашній арешт співробітника Генпрокуратури, якого підозрюють у хабарництві. Також підозрюваного зобов'язали здати закордонний паспорт і заборонили йому спілкуватися з іншими фігурантами провадження. Повідомляється, що електронний браслет на прокурора не одягали. Раніше, в п'ятницю, 5 жовтня, правоохоронця спіймали на хабарі в 15 тисяч доларів.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси