У Нацбанку оцінили вплив російських санкцій на економіку України

16:48, 1 ноября 2018
Перша заступниця голови НБУ заявила, що суттєвого впливу на макроекономічну стабільність України від дій російського уряду очікувати не варто.
У Нацбанку оцінили вплив російських санкцій на економіку України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Нацбанку України оцінюють, що введені в четвер, 1 листопада, санкції РФ проти українських фізичних і юридичних осіб суттєво не позначаться на стані економіки країни. Про це заявила перша заступниця голови Національного банку Катерина Рожкова, про що повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Представниця НБУ зазначила, що основна частина економічних обмежень з боку Російської Федерації стосуються фізичних осіб. Йдеться про блокування коштів на банківських рахунках, активів і цінних паперів, які зберігаються в Росії. З огляду на це, як заявляють у НБУ, суттєвого впливу на макроекономічну стабільність України від таких дій російського уряду очікувати не варто.

Разом з цим, у Нацбанку висловили сподівання, що народні депутати і державні службовці України, які потрапили до російських санкційних списків, не тримають в РФ банківських рахунків, особливо після того, як Росія розпочала щодо України військову агресію.

Заступниця голови НБУ також розповіла, що відомство готує детальний аналіз санкційних обмежень РФ щодо України, в підсумку якого Нацбанк дасть грунтовну оцінку потенційних збитків, які може мати країна. Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України також планує провести детальні розрахунки можливого впливу санкцій РФ. Про це у коментарі «Інтерфакс-Україна» розповів заступник міністра фінансів Сергій Верланов. Було зазначено, що відповідні розрахунки будуть проведені протягом найближчого місяця.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», в четвер, 1 листопада, російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв підписав постанову про введення спеціальних економічних заходів проти України. Санкції введені щодо 322 українських громадян і 68 компаній.

Пізніше стали відомі деталі санкційного списку РФ. Зокрема, у списку опинилися українські державні службовці: міністри та депутати. Також під російські економічні обмеження потрапили держконцерн «Укрспирт», «Державна продовольчо-зернова корпорація», держпідприємство «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» і «АвтоКрАЗ», а також «FOZZY Group», «Фармак» і «Миронівський хлібопродукт».

Також у Кремлі заявили, що санкційний список проти України може бути доповнений. В повідомленні зазначено, що зміст санкційного списку буде залежати від дій керівництва України. Залежно від того, чи влаштовуватиме РФ політика української влади, санкційні обмеження можуть бути розширені або ж, навпаки, скорочені, або навіть зняті.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді