СБУ затримала адміністраторів антиукраїнських спільнот у соцмережах

18:11, 5 ноября 2018
В СБУ заявили про викриття міжрегіональної мережі пропагандистів, що вела проросійську агітацію в інтернеті. Затримано дев'ятьох зловмисників.
СБУ затримала адміністраторів антиукраїнських спільнот у соцмережах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба безпеки України викрила міжрегіональну мережу пропагандистів у мережі інтернет, що вела антиукраїнську агітацію через соцмережі. Оперативники спецслужби затримали дев'ятьох громадян, що були адміністраторами антиукраїнських інтернет-спільнот. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Повідомляється, що зловмисників було затримано в різних містах України — в Одесі, Києві та Сєвєродонецьку. Як було встановлено слідством, затримані громадяни вели спільноти в соціальних мережах, через які поширювали надіслані із РФ новини про політичні події в Україні, заклики до проведення масових заворушень з метою насильницької зміни влади. Також у згаданих спільнотах публікувалися матеріали із закликами до сепаратизму та з підтримкою терористів невизнаних «ДНР» і «ЛНР».

За інформацією СБУ, діяльність антиукраїнських агітаторів фінансували представники спецслужб Росії. У Службі безпеки цю пропагандистську діяльність пов'язують із майбутніми виборами Президента України та спроби РФ вплинути на їх хід через маніпулювання громадською думкою.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про вирок суду щодо іншого проросійського інтернет-пропагандистаОлександрійський міськрайонний суд у Кіровоградській області засудив до чотирьох з половиною років позбавлення волі чоловіка, що поширював сепаратистські матеріали у соціальній мережі «Вконтакте». Слідство встановило, що у березні 2017 року обвинувачений створив у російській соцмережі спільноту «Єлисаветград-Кіровоград-Новоросія». Як адміністратор цієї спільноти, чоловік поширював матеріали із закликами до сепаратизму та насильницької зміни влади в Україні.

Також ми повідомляли про вирок суду щодо двох росіян, які передавали бойовикам «ДНР» відомості про пересування частин ЗСУ. Іллічівський райсуд Маріуполя засудив до тюремного ув'язнення п'ятьох осіб, звинувачених у співпраці з самопроголошеною «ДНР». Двоє із засуджених — громадяни РФ. Повідомлялося, що подружжя організувало спільноту «Оперативний канал Маріуполь», яка збирала дані про дислокацію, маршрути пересування підрозділів ЗСУ.

Ще раніше ми повідомляли, що Костопільський районний суд в Рівненській області засудив місцевого жителя до 7,5 років позбавлення волі, визнавши його винним у підготовці диверсій на замовлення терористичного угруповання «ДНР». Раніше судимий 22-річний житель Рівненщини сам звернувся до представників терористів і запропонував свої «послуги».

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва