Чотири роки за сепаратизм у соцмережах: вирок для мешканця Кіровоградщини

16:45, 31 октября 2018
57-річний мешканець Олександрії створив сепаратистську спільноту у соцмережі «Вконтакте», де закликав до насильницької зміни влади в Україні.
Чотири роки за сепаратизм у соцмережах: вирок для мешканця Кіровоградщини
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Олександрійський міськрайонний суд у Кіровоградській області засудив до чотирьох з половиною років позбавлення волі чоловіка, що поширював сепаратистські матеріали у соціальній мережі «Вконтакте». Про це у середу, 31 жовтня, повідомила прес-служба обласної прокуратури.

У повідомленні зазначено, що 57-річного мешканця райцентру Олександрія суд визнав винним за звинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу) КК України. Зокрема, слідство встановило, що у березні 2017 року обвинувачений створив у російській соцмережі «Вконтакте» спільноту «Єлисаветград-Кіровоград-Новоросія». Як адміністратор цієї спільноти, чоловік поширював через мережу Інтернет матеріали із закликами до сепаратизму та насильницької зміни влади в Україні.

Зазначено, що прокурор просив у суду для обвинуваченого 5 років позбавлення волі. Суд, дослідивши надані слідством докази, погодився із позицією державного обвинувачення і виніс обвинувальний вирок. Чоловіку призначили 4,5 років ув'язнення.

У прес-службі прокуратури також зауважили, що вказаний громадянин раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних злочинів. Тоді чоловіка було засуджено до умовного терміну покарання.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про вирок суду щодо двох росіян, які передавали бойовикам «ДНР» відомості про пересування частин ЗСУ. Іллічівський райсуд Маріуполя засудив до тюремного ув'язнення п'ятьох осіб, звинувачених у співпраці з самопроголошеною «ДНР». Двоє із засуджених - громадяни РФ. Повідомлялося, що подружжя громадян Російської Федерації організувало спільноту «Оперативний канал Маріуполь», яка збирала дані про дислокацію, маршрути пересування підрозділів ЗСУ. Зібрані дані передавалися представнику так званої «Республіканської гвардії» «ДНР».

Ще раніше ми повідомляли, що Костопільський районний суд в Рівненській області засудив місцевого жителя до 7,5 років позбавлення волі, визнавши його винним у підготовці диверсій на замовлення терористичного угруповання «ДНР». Раніше судимий 22-річний житель Рівненщини сам звернувся до представників терористів і запропонував свої «послуги».

Крім того, ще одного бойовика «ДНР» засудили до дев'яти років позбавлення волі. Шевченківський районний суд Чернівецької області визнав винним 48-річного мешканця Донецької області у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 ККУ. У 2014 році обвинувачений вступив до терористичної організації «ДНР» і брав участь у бойових діях проти військових ЗСУ.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді