Вербувала населення: суд виніс вирок спільниці бойовиків

14:06, 8 ноября 2018
Зараз зловмисницю оголошено у розшук.
Вербувала населення: суд виніс вирок спільниці бойовиків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Шевченківський райсуд Чернівців засудив учасницю так званої «ДНР» до десяти років позбавлення волі заочно, передає прес-служба СБУ.

Оперативникам спецслужби вдалось встановити, що жінка, яка проживала в одному з населенні пунктів Донецької області, у 2016 році приєдналася до лав бойовиків та виконувала завдання із вербування та комплектування особового складу терористичного угруповання «Восток».

Суд визнав зловмисницю винною у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, та призначив покарання у вигляді десяти років позбавлення волі заочно з конфіскацією майна.

Зазначається, що термін відбування покарання почнеться з дня затримання жінки. Зараз спільницю терористів оголошено у розшук.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про вирок суду щодо іншого проросійського інтернет-пропагандиста

Також ми повідомляли про вирок суду щодо двох росіян, які передавали бойовикам «ДНР» відомості про пересування частин ЗСУ. Двоє із засуджених — громадяни РФ. Повідомлялося, що подружжя організувало спільноту «Оперативний канал Маріуполь», яка збирала дані про дислокацію, маршрути пересування підрозділів ЗСУ.

Ще раніше ми повідомляли, що Костопільський районний суд в Рівненській області засудив місцевого жителя до 7,5 років позбавлення волі, визнавши його винним у підготовці диверсій на замовлення терористичного угруповання «ДНР».

Крім того, Служба безпеки України викрила міжрегіональну мережу пропагандистів у мережі інтернет, що вела антиукраїнську агітацію через соцмережі

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України