Вбивство українця у Франції: з'явилися приголомшливі подробиці

08:00, 16 ноября 2018
Батьки вбитого заробітчанина досі сподіваються, що їх син живий.
Вбивство українця у Франції: з'явилися приголомшливі подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вбивство українського заробітчанина із села Стінка Бучацького району сколихнуло всю українську громаду в Франції, а його рідні досі не можуть повірити в те, що сталося. 29-річний Василь Штанграт поїхав до Парижа в середині липня. Це були його перші закордонні заробітки. Два місяці він працював на будівництві, щодня телефонував рідним, нічого не розповідав про якісь конфлікти чи труднощі, а 8 вересня несподівано безслідно зник. Лише 2 жовтня, після тривалого посиленого пошуку французькою поліцією та українською громадою, чоловіка знайшли мертвим. Про це пише тернопільське видання «Нова».

Василь Штанграт — із багатодітної сім’ї: крім нього, у батьків є ще два брати та сестра. Праця в Парижі подобалася українцю, за неповні два місяці він встиг передати якусь копійчину рідним, кликав приїхати туди своїх братів. У Франції він жив із знайомими, близьких друзів поки що не мав, тому, коли зник, навіть не було кому зайнятися його пошуком. Рідним хлопця вдалося вийти з проханням про допомогу на колишню мешканку Бучаччини, яка багато років мешкає у Франції, Любов Боднарчук.

Українська спільнота організувала збір коштів на відправлення тіла вбитого на батьківщину. Наразі невідомо, коли саме доправлять тіло, оскільки ще тривають слідчі дії, проводяться необхідні кримінальні експертизи.

Як повідомив голова Стінківської сільської ради Володимир Дармограй, батьки вбитого заробітчанина досі сподіваються, що їхній син живий. Односельці намагаються не розпитувати їх подробиці, не хочуть завдавати болю. Та брати і сестра вбитого, ледве стримуючи від батьків розпач та сльози, готуються до похорону, з дня на день чекають труну з тілом.

Любов Боднарчук дала невелике інтерв’ю журналістам телеканалу «1+1». Жінка зазначила, що трагічна історія Василя — це перший випадок за останні десятиріччя, коли українця так довго розшукували на території Франції.

«Оскільки хлопець не був офіційно працевлаштований у Франції, то в кримінальному відділі його визнають як туриста. Це спровокувало певні труднощі, адже ми не можемо аргументувати, що він працював за кордоном. Оскільки офіційний запит про розшук було подано не відразу, то ми втратили багато цінної інформації, але ми все ж багато знаємо. Дуже важко було визначити подальший напрямок руху хлопця. Лише завдяки українській громаді — тим, з ким він жив, з ким працював — ми розшукали людей, з якими він їхав потягом того вечора. 2 жовтня його тіло було знайдено у такому стані, що важко було опізнати. Він загинув насильницькою смертю. Наразі не можемо розповісти, від чого саме, як і говорити про підозрюваних. Присутність брата Василя прискорила ідентифікацію особи. Завдяки інформації, яку ми надали поліції, справа була передана до прокуратури. Сподіваємось, що правоохоронці розшукають убивць і належно покарають», — розповіла Любов Боднарчук.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Франції вбили 29-річного громадянина України Василя Штанграта, що працював там на заробітках. Чоловік два з половиною місяці працював на будівництві в Парижі, жив за межами міста з односельцем.

Згодом поліція озвучила подробиці про вбитого у Франції українця. Стало відомо, що через те, що чоловік працював неофіційно і не мав у Франції родичів, його пошуки і співпраця з правоохоронцями ускладнилась. Незважаючи на це, поліція запевняє, що знайде виконавців вбивства.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді