Зняття недоторканності з Березкіна: рішення Ради

13:18, 20 ноября 2018
Із необхідних 226 нардепів за проголосували лише 160.
Зняття недоторканності з Березкіна: рішення Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада України на пленарному засіданні 20 листопада розглядала питання зняття недоторканності з народного депутата Станіслава Березкіна. Подання надійшло від генерального прокурора Юрія Луценка. За позбавлення Березкіна депутатського привілею із необхідних 226 депутатів проголосували лише 160. Про це повідомляє прес-служба ВР.

«Парубій повідомив генерального прокурора, що його подання не було підтримано в сесійній залі», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на ранковому засіданні Рада розпочала розгляд питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Березкіна. Сам нардеп спростував наведені у поданні факти.

Крім того, ми писали, що депутати Ради не змогли зняти недоторканність з народного депутата від Сергія Дунаєва. За дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа віддали свої голоси 125 депутатів.

Також нам стало відомо про повідомлення співавтора Конституції України в редакції 1996 року Віктора Мусіяки про те, що у змінах до Конституції, в частині зняття з народних депутатів недоторканності, міститься юридична вада. Зокрема, мова йде про законопроект №7203 про внесення змін до ст.80 Конституції.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді