Небезпечну банду, яка пограбувала 14 банків, затримали в Україні

06:00, 23 ноября 2018
Протягом 2015-2016 років зловмисники викрали майно 55 потерпілих.
Небезпечну банду, яка пограбувала 14 банків, затримали в Україні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Правоохоронці затримали учасників міжнародної банди, які викрадали цінності з банківських сейфів, крім України — ще у семи країнах світу. Про це повідомляє телеканал «Київ» 22 листопада.

Злочинне угруповання, до якого входили переважно українці-іммігранти, окрім столиці залишили порожніми ще десятки сейфів у Латвії, Узбекистані, Росії, Молдові, Білорусі, Македонії та Азербайджані.

Зловмисники звертались до банківських установ і, під приводом оформлення індивідуального сейфу та зберігання у ньому майна, отримували доступ до сховища. Проводили відеофіксацію або сканування замків на комірках, виготовляли ключі до них, а потім відкривали і викрадали цінності.

«Протягом 2015-2016 років зловмисники викрали майно 55 потерпілих з 14 банківських установ, які розташовані у Києві. Внаслідок чого зуміли збагатитися майже на 5 мільйонів доларів США, понад 8 мільйонів гривень, майже 25 тисяч фунтів стерлінгів, 500 тисяч євро, інша іноземна валюта, а також — золоті злитки, колекційний крам. Все поцуплене добро зловмисниками використовувалось виключно у власних цілях», — розповіла Олеся Орлова, речник Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про масштабні розкрадання в банку «Михайлівський». Під суд підуть шість топ-менеджерів банку, серед них є глава і члени правління компанії, начальник департаменту та секретар кредитного комітету.

Крім того, на Рівненщині у місті Корці на вул. Київській чоловік провів збройний напад на магазин. невідомий увірвався у крамницю, вистрелив у 55-річну продавчиню та вкрав з каси гроші. Після цього він втік з місця пригоди. Люди, що стали свідками цього злочину, викликали на місце медиків та поліцію.

Потерпіла, що мешкає у Новому Корці, отримала вогнепальне поранення вуха. Її госпіталізували до місцевого медичного закладу. Наразі її життю нічого не загрожує.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду