Прикладав розпечену праску: росіянина можуть засудити до 15 років тюрми за тортури

08:45, 28 ноября 2018
Громадянина Росії судитимуть за розбійні напади, поєднані із заволодінням майном більш як на 7 млн грн.
Прикладав розпечену праску: росіянина можуть засудити до 15 років тюрми за тортури
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва прокуратури Чернігівщини завершено досудове розслідування стосовно громадянина Російської Федерації, обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ч. ч. 3, 4 ст. 187 КК України (Напад з метою заволодіння майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров’я потерпілого та погрозою застосування такого, вчинений за попередньою змовою групою осіб, особою, яка раніше вчиняла розбій, поєднаний з проникненням у житло, спрямований на заволодіння майном у особливо великих розмірах), передає прес-служба прокуратурі Чернігівської області.

Встановлено, що у лютому минулого року, обвинувачений за попередньою змовою з особами, матеріали щодо яких виділені в окреме провадження, з метою заволодіння чужим майном проникли до будинку потерпілого у м. Чернігові та, застосовуючи до нього насильство, яке виразилось у зв’язуванні рук, заклеюванні рота скотч-стрічкою, прикладанні гарячої праски до живота, спини та кінцівок, заволоділи його майном на суму понад 37 тис. грн.

Продовжуючи свої злочинні наміри, через декілька днів ті ж особи з метою наживи проникли до будинку інших потерпілих у м. Сновськ та, застосовуючи насильство до них, заволоділи майном на суму понад 7 млн грн.

Наразі обвинувальний акт стосовно одного із фігурантів направлено до суду, за вчинене йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що небезпечну банду, яка пограбувала 14 банків, затримали в Україні. 

Крім того, на Рівненщині у місті Корці на вул. Київській чоловік провів збройний напад на магазин. невідомий увірвався у крамницю, вистрелив у 55-річну продавчиню та вкрав з каси гроші. Після цього він втік з місця пригоди. Люди, що стали свідками цього злочину, викликали на місце медиків та поліцію.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду