Вибори Президента України: НАЗК і ОБСЄ оцінять стан підготовки кампанії

10:38, 30 ноября 2018
Рішення було ухвалено під час зустрічі представників НАЗК та БДІПЛ.
Вибори Президента України: НАЗК і ОБСЄ оцінять стан підготовки кампанії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

НАЗК разом з Бюро демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ візьме участь у спільній Місії з оцінки потреб у контексті підготовки до спостереження за виборами Президента України 2019 року. Відповідне рішення було ухвалено під час зустрічі представників НАЗК та БДІПЛ у Києві, передає прес-служба Національного агентства.

У заході взяли участь керівник Департаменту з питань запобігання політичній корупції Національного агентства Руслан Ігонін, директор департаменту з питань виборів БДІПЛ Александр Шлик, радник  з питань виборів Ульві Ахундлу та старший радник з політичних питань Парламентської  асамблеї ОБСЄ Франческо Пагані.

Сторони, зокрема, обговорили поточні заходи, які здійснюються Національним агентством на нинішньому етапі підготовки передвиборчої кампанії.

«Роль Національного агентства у передвиборчій кампанії у значній мірі подібна до ролі ЦВК, тобто предмет нашого контролю частково збігається з предметом контролю ЦВК, — зауважив Руслан Ігонін. — Тому нашим завданням було налагодити ефективну співпрацю з ЦВК. Так, на сьогодні в рамках робочої групи спільно з ЦВК ми вже відпрацювали проект Порядку контролю за надходженням, обліком і використанням коштів виборчих фондів кандидатів на пост Президента України. Після того як цей проект буде погоджений зацікавленими сторонами робоча група розпочне роботу над проектом Форми фінансових звітів виборчих фондів».

Директор департаменту з питань виборів БДІПЛ Александр Шлик зазначив: «Ми тут, щоб зрозуміти як відбувається підготовка до проведення президентських виборів, зокрема, як готується до виконання відповідних функцій Національне агентство з питань запобігання корупції. Здійснення нашої діяльності в тому, щоб дати рекомендації і сприяти поліпшенню передвиборчого процесу в Україні».

За результатами оцінки передвиборчого середовища та стану підготовки до виборів Місія підготує рекомендації.

Направлення подібних місій до держав-учасниць ОБСЄ, де заплановано проведення виборів, є усталеною практикою у світлі зобов’язань ОБСЄ щодо вільних і чесних виборів та запрошення міжнародних спостерігачів.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК затвердило план проведення перевірок в державних органах та органах місцевого самоврядування на 2019 рік.

Крім того, НАЗК оприлюднило результати аналізу звітів політичних партій за ІІ квартал.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді