До смерті забив приятеля: суд оголосив вирок зловмиснику

21:01, 20 декабря 2018
Обвинувачений повністю визнав свою провину у вчиненні кримінального правопорушення.
До смерті забив приятеля: суд оголосив вирок зловмиснику
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддею Ізюмського міськрайонного суду Харківської області закінчено розгляд кримінального провадження  за обвинуваченням раніше судимого громадянина М.  у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 121 КК України «Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, яке спричинило смерть потерпілого», передає прес-служба суду.

 В ході досудового розслідування встановлено, що гр.М, знаходячись поблизу продовольчого магазину, розташованого по вулиці Покровській  в місті Ізюм, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вчинив сварку зі своїм знайомим. На ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків, з метою з’ясування відносин, маючи умисел на спричинення тілесних ушкоджень останньому, чоловік наніс потерпілому кілька ударів в обличчя в результаті яких потерпілий впав на землю. Продовжуючи свій злочинний намір, гр. М наніс потерпілому удар ногою в область живота, заподіявши при цьому тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя, внаслідок якого потерпілий помер в реанімаційному відділенні Ізюмської ЦМЛ.

В ході судового розгляду справи обвинувачений повністю визнав свою провину у вчиненні кримінального правопорушення. Дослідивши докази, врахувавши наявність судимостей, рецидив злочину, суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 7 (СІМ) років 3 (ТРИ) місяці.

Вирок ще не набрав законної сили і його можна оскаржити в апеляційному суді області.

До набрання вироком законної сили запобіжний захід громадянину М не змінено – залишено у вигляді тримання під вартою.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у столиці чоловік зарізав двох жінок та вистрибнув з вікна. Правоохоронці встановили особи загиблих. Ними виявилися 24-річний місцевий житель, який проживав разом з 53-річною матір'ю в одній квартирі. Як стало відомо, у чоловіка були проблеми з психікою. Особа другої жінки не встановлена

Крім того, ми писали, що у Чернівецькій області хлопець дерев’яною палицею вбив свого вітчима. До моменту появи правоохоронців чоловік помер від отриманих травм. За скоєне зловмиснику загрожує 15 років за гратами.

Також нам стало відомо про жахливе вбивство у Миколаївській області: 70-річного чоловіка живцем залили цементом. Стало відомо, що між померлим та його односельцем стався конфлікт, під час якого нападник завдав  11 ножових ударів пенсіонеру. Після чого вирішив приховати сліди злочину.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва