Горе-матір, яка залишила дітей без нагляду на 2 дні, постане перед судом

19:50, 27 декабря 2018
Діти перебували вдома самі, без продуктів харчування.
Горе-матір, яка залишила дітей без нагляду на 2 дні, постане перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київська місцева прокуратура № 2 направлено до суду обвинувачення щодо 28-річної жінки, яка на 2 доби залишила двох своїх малолітніх дітей напризволяще в квартирі, передає прес-служба відомства.

В ході досудового розслідування слідчими та прокурорами з’ясовано, що з 8 по 10 жовтня поточного року 3-річний хлопчик та його 7-річна сестричка перебували вдома самі, без продуктів харчування, у незадовільних санітарно-гігієнічних умовах, у той час як їх мати вживала алкогольні напої.

Покинутих жінкою дітей виявив її цивільний чоловік та сусіди. Після цього малюків одразу доставили до Дитячої клінічної лікарні №3, де їх оглянули лікарі. За їхніми висновками діти перебували у відносно задовільному стані.

Під процесуальним керівництвом прокурорів місцевої прокуратури зібрано достатні докази для обвинувачення матері дітей у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 135 КК України (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство).

На даний час слідство у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до Дарницького райсуду м. Києва для розгляду.

Також вирішується питання щодо позбавлення підозрюваної батьківських прав.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Віньковецькому районному суді Хмельницької області вдруге опинилася на лаві підсудних 24-річна жителька району. Цього разу її судили за ухилення від відбування громадських робіт  (частина 2 статті 389 КК України), призначених за вчинення крадіжки.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду