У власників збанкрутілого банку активісти вибивали гроші

05:00, 30 декабря 2018
Шахраї пропонували повернути гроші вкладникам за певний відсоток.
У власників збанкрутілого банку активісти вибивали гроші
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Контррозвідка Служби безпеки України викрила керівника удаваної громадської організації на вимаганні грошей у колишніх власників збанкрутілого банку. Про повідомляє прес-служба СБУ.

Зловмисники зареєстрували ГО для нібито захисту вкладників банку, у якому було введено тимчасову адміністрацію. Ділки планували через компромат повернути гроші своїм близьким родичам а також за певний відсоток особам з великими сумами вкладів.

"Ділки із залученням деяких співробітників банку протягом дев’яти місяців за допомогою спеціальних технічних засобів зняття інформації фіксували матеріали для шантажу колишніх власників. Співробітники СБ України задокументували факт вимагання засновником "громадської організації" 4,2 мільйонів гривень в обмін на знищення компрометуючих даних", - йдеться у повідомленні СБУ.

Керівника організації затримали в одному з офісів Києва під час отримання грошей. Справу відкрито за статтями "вимагання" та "зловживання владою або службовим становищем".

Раніше «Судово-юридична газета» інформувала, що в Києві затримали банду шахраїв, які проникали в квартири під виглядом безкоштовної установки вікон.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва