Побиття авіаконструктора ДП «Антонов»: прокуратура розшукує поліцейських

14:49, 4 января 2019
Зараз розпочато досудове розслідування.
Побиття авіаконструктора ДП «Антонов»: прокуратура розшукує поліцейських
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За фактом інциденту із побиттям співробітника КБ ім. Антонова прокуратура відкрила провадження щодо перевищення поліцейськими своїми повноваженнями. Про це повідомила прокурор Київської місцевої прокуратури №9 Марія Марченко, яка безпосередньо допитувала потерпілого.

«Було встановлено, що, окрім осіб в цивільному одязі, які йому спричиняли тілесні ушкодження, були працівники, які, з його слів, були одягнені у форму поліцейський. Розпочато досудове розслідування за фактом перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу», — повідомила Марченко.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі територіального управління ДБР у місті Києві з’ясовують оприлюднений в ЗМІ факт причетності працівників поліції до побиття авіаконструктора заводу «Антонов» Віктора Ковальського.

В свою чергу прокуратура установила, що до слідчого відділу Солом’янського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві 27.12.2018 надійшла заява щодо побиття співробітника КБ імені Антонова через начебто його причетність до шахрайських дій при обміні валюти.

Крім того, патрульна поліція розпочала службове розслідування через інформацію про те, що в нападі брали участь правоохоронці.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду