Побиття поліцейськими авіаконструктора заводу «Антонов»: за справу взялося ДБР

14:01, 3 января 2019
Зараз проводяться необхідні першочергові слідчі дії.
Побиття поліцейськими авіаконструктора заводу «Антонов»: за справу взялося ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі територіального управління ДБР у місті Києві з’ясовують оприлюднений в ЗМІ факт причетності працівників поліції до побиття авіаконструктора заводу «Антонов» Віктора Ковальського, передає прес-служба Бюро.

Подія мала місце 26 грудня 2018 року в місті Києві біля станції метро «Шулявська». За оприлюдненою у ЗМІ інформацією, працівники патрульної поліції із застосуванням сили намагались затримати 81-річного авіаконструктора.

За даним фактом слідчими територіального управління ДБР у місті Києві внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу). Проводяться необхідні першочергові слідчі дії. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Разом із тим, Київською місцевою прокуратурою №9 у зв’язку із побиттям співробітника КБ ім. Антонова відкрито ще одне кримінальне провадження.

Установлено, що до слідчого відділу Солом’янського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві 27.12.2018 надійшла заява щодо побиття співробітника КБ імені Антонова через начебто його причетність до шахрайських дій при обміні валюти.

За вказаним фактом слідчим поліції до ЄРДР були внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) КК України та розпочато досудове розслідування.

Також під час вивчення процесуальними керівниками матеріалів кримінального провадження, а також проведення безпосереднього допиту потерпілого Київською місцевою прокуратурою №9 встановлено обставини, які свідчать про можливу причетність до вказаної події працівників поліції.

Враховуючи вищенаведене, місцевою прокуратурою додатково до ЄРДР внесено відомості щодо вчинення працівниками поліції кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

 

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Роман Труба під час робочої наради у Львові за участі представників місцевих органів влади та правоохоронних органів заявив про те, що слідчі органів прокуратури мають рік на завершення кримінальних проваджень, відкритих до початку роботи ДБР.

Крім того, слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, розслідують обставини дорожньо-транспортної пригоди за участю поліцейського, внаслідок якої загинула 25-річна дівчина.

Також ми повідомляли, що слідчі львівського територіального управління ДБР розслідують обставини дорожньо-транспортної пригоди за участю судді Львівського апеляційного суду, унаслідок якої загинув 69-річний пішохід.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області