Труба розповів про розгляд ДБР справ, зареєстрованих до початку роботи Бюро

17:00, 22 декабря 2018
Про це йшлося під час робочої наради у Львові за участі представників місцевих органів влади та правоохоронних органів.
Труба розповів про розгляд ДБР справ, зареєстрованих до початку роботи Бюро
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба під час робочої наради у Львові за участі представників місцевих органів влади та правоохоронних органів заявив про те, що слідчі органів прокуратури мають рік на завершення кримінальних проваджень, відкритих до початку роботи ДБР. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Директор ДБР додав, що це питання обговорювалося з генеральним прокурором України Юрієм Луценко, з яким вони дійшли порозуміння.

«Окрема ситуація склалася з військовими злочинами. Військовою прокуратурою передано нам 290 кримінальних проваджень, абсолютна більшість відкриті до початку роботи Державного бюро розслідувань, а саме до 27 листопада. При цьому серед них є провадження, зареєстровані ще у 2014 році», — повідомив Труба.

Виконувач обов’язків директора територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, Віталій Стець повідомив, що у теруправлінні вже працюють 27 слідчих, які з 27 листопада проводять досудові розслідування.

«Станом на 21 грудня 2018 року у провадженні теруправління ДБР у місті Львові перебуває 103 кримінальних провадження. З них безпосередньо слідчими зареєстровано 20 кримінальних проваджень, решта 83 надійшли з інших органів. Зокрема 58 — з військових прокуратур, половина з яких не були оформлені належним чином. Тому досудове розслідування здійснюється по 61 кримінальному провадженню», — повідомив він.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета», що слідчі ДБР пройшли важливі тренінги. Відповідні сертифікати 21 грудня отримали слідчі, що стали переможцями конкурсу за квотою «В» (без досвіду роботи на посаді слідчих у правоохоронних органах).

Крім того, ми повідомляли, що слідчі Державного бюро розслідувань затримали начальника Пологівського відділу Національної поліції у Запорізькій області.

Також нам стало відомо, що слідчими Київського територіального управління Державного бюро розслідувань затримано чиновника одного з районних відділів Державної міграційної служби України у Черкаській області за одержання неправомірної вигоди.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області