Російське командування «підсилює» бойовиків наркотиками

05:00, 11 января 2019
З території РФ завезено значні запаси медикаментів психотропного типу.
Російське командування «підсилює» бойовиків наркотиками
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Російсько-окупаційні війська зменшили свою вогневу активність до мінімуму — за добу на лінії зіткнення зафіксовано лише 1 обстріл опорних пунктів українських військ. При цьому ворог знову втримався від застосування озброєння заборонених Мінськими домовленостями калібрів, повідомляє 9 січня прес-служба Міноборони України .

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російсько-окупаційних військ вживає нестандартних заходів для підвищення рівня бойової готовності та морально-психологічного стану військовослужбовців з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Зокрема, з початку січня цього року до підрозділів, які перебувають на передових позиціях з території РФ завезено значні запаси медикаментів психотропного типу. Вживання зазначених препаратів впливає на нервову систему людини, збільшує витривалість при надмірних фізичних навантаженнях та пригнічує відчуття страху.

Водночас для уникнення витоку інформації про використання психотропних речовин поширюється інформація про застосування спеціальних вітамінних комплексів для профілактики грипу та гострих респіраторних захворювань.

Разом з цим частина з так званих «медикаментозних засобів» видається тільки особовому складу передових підрозділів, що спонукає певну кількість російських військовослужбовців відмовлятись від чергової ротації і залишатись на передовій понад встановлені терміни.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що російське окупаційне командування приховано нарощує спроможності з оперативного розгортання з'єднань і частин "1 та 2 ЗС" РФ.

Крім того, українська сторона Спільного центру з контролю і координації повідомила, що безпілотник Організації з безпеки і співпраці в Європі зафіксував на окупованій території Донбасу понад сто одиниць важкого озброєння і техніки терористів на сході України.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва