Бойовики масово стягують важку техніку на Донбас: всі подробиці

07:10, 6 декабря 2018
Безпілотники ОБСЄ зафіксували на окупованій частині Донбасу понад сто одиниць важкого озброєння.
Бойовики масово стягують важку техніку на Донбас: всі подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації повідомила, що безпілотник Організації з безпеки і співпраці в Європі зафіксував на окупованій території Донбасу понад сто одиниць важкого озброєння і техніки терористів на сході України.

В тому числі, в повідомленні української сторони СЦКК зазначається: «У південно-західних районах Луганської області були зафіксовані реактивні системи залпового вогню окупантів БМ-21«Град». Ще двадцять дві одиниці виявлені в районі Боково-Платове. Поблизу Міусинська - шість, а поруч з Садовим - вісім».

В цей же час зазначається, що поблизу Міусинська проросійські найманці стягнули дванадцять буксируваних гаубиць Д-30 «Лягушка», десяток самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика», чотири ЗРК 9К35 «Стріла-10» і сім танків Т-72.

Також в центрі додали наостанок, що «на південному заході від Луганська в районі Хрустального, ворожими силами були стягнуті два танка Т-72, ​​а також сімнадцять буксируваних гаубиць. А в районі Боково-Платове безпілотник зафіксував шість самохідних гаубиць 2С11, а також одинадцять причіпних гаубиць і чотири протитанкові гармати МТ-12 «Рапіра».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що бойовики на Донбасі різко змінили тактику. Бойовики в Луганській області кілька днів не стріляли по позиціям ЗСУ. Проте українські військові пояснили журналістам, чому противник раптово замовчав.

Також ми повідомляли, що сепаратисти випадково підірвали власні танки під час навчань. Внаслідок порушення заходів безпеки так званими «офіцерами-резервістами» на навчальному місці сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів одного з танків.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду