Задекларував недостовірну інформацію: САП повідомила про підозру екс-депутату

11:43, 23 января 2019
Колишній депутат не відобразив інформації про кошти, позичені третім особам.
Задекларував недостовірну інформацію: САП повідомила про підозру екс-депутату
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про підозру колишньому депутатові Полтавської обласної ради VII скликання Юрію Лебедині за фактом внесення недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016 рік, передає прес-служба САП.

За версію слідства, колишній народний обранець, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування, тобто суб'єктом, на якого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», не відобразив інформації про кошти, позичені третім особам на загальну суму понад 126 млн гривень, а також наявні станом на 31 грудня 2016 року грошові активи на банківських рахунках на загальну суму понад 14 млн гривень.

Крім того, народний обранець подав завідомо недостовірні відомості щодо наявності у нього корпоративних прав у 15 суб'єктах господарської діяльності, які відрізняються від достовірних на суму вартості цих корпоративних прав, що у грошовому вираженні складають декілька мільйонів гривень.

Поміж іншого, депутат не зазначив даних про те, що він є кінцевим бенефіціарним власником більше 20 юридичних осіб, не відобразив інформацію про дохід у розмірі 42,6 млн гривень, отриманий ним від повернення поворотної безвідсоткової позики, та не задекларував понад 140 млн гривень грошових активів.

Дії посадовця кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ст.366-1 КК України (Подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції»).

За вказаною статтею закон передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що відповідно до п. 179.1 ст. 179 Податкового кодексу України платник податку зобов'язаний подавати річну декларацію про майновий стан і доходи у випадках, передбачених розділом IV Кодексу.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді