НАЗК виявило адміністративні правопорушення у діях народного депутата

11:44, 13 февраля 2019
Депутат вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів.
НАЗК виявило адміністративні правопорушення у діях народного депутата
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адмінпротокол стосовно нардепа за недотримання законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Протокол складено щодо народного депутата України Юрія Македона, який вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів, а саме: реалізуючи повноваження народного депутата України, за наявності приватного інтересу вніс у власних інтересах на розгляд Верховної Ради України депутатський запит №206/12 від 19.12.2017 до голови комісії з проведення конкурсу на зайняття посад директора ДБР, його заступників, директорів територіальних органів та керівників підрозділів центрального апарату, чим порушив вимоги п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції». Зазначене містить ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 172-7 КУпАП. Так, вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів тягнуть за собою накладення штрафу від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також було складено протокол щодо колишнього директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталії Хмиз, яка отримала подарунок у вигляді оплати послуги перельоту чартерним рейсом вартістю 4842 грн від голови Львівської ОДА Олега Синютки, чим порушила вимоги ст. 23 Закону України «Про запобігання корупції». Таке діяння Н. Хмиз містить ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 172-5 КУпАП: порушення встановлених законом обмежень щодо отримання подарунків тягне за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією такого подарунка.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК призупинило перерахування коштів для політсили «Опозиційний блок». Таке рішення було прийняте на підставі ухвали Окружного адміністративного суду Києва стосовно заборони суб’єктам державної реєстрації здійснювати державну реєстрацію будь-яких змін до установчих документів цієї політичної партії.

Також ми повідомляли, що НАЗК повідомило НАБУ і поліцію про недостовірні дані у деклараціях посла України в Ірані Сергія Бурдиляка та депутата Чернівецької міської ради Ромео Скрипи. Посадовці подали недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя