Офіцер військової частини Нацгвардії погорів на хабарі

17:10, 15 февраля 2019
Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вимаганні неправомірної вигоди.
Офіцер військової частини Нацгвардії погорів на хабарі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, спільно з відділом по роботі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ у Кіровоградській області задокументували факт вимагання та отримання старшим офіцером Національної гвардії України неправомірної вигоди у розмірі $1000. Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Кіровоградського гарнізону. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За попередньою інформацією, старший офіцер відділу кадрів однієї з військових частин Національної гвардії, розміщеної на Кіровоградщині,  вимагав та отримав кошти за укладення з особою контракту на проходження військової служби.

Офіцера затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вимаганні неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини старшому офіцеру Нацгвардії загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна з позбавленням права обіймати певні посади терміном на 3 роки.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі Державного бюро розслідувань затримали адвоката директора державного підприємства за надання неправомірної вигоди. Чоловік запропонував співробітникам управління захисту економіки неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США за вчинення дій в інтересах свого клієнта.

Крім того, оперативники управління захисту економіки в Полтавській області та слідчі прокуратури Київської області зібрали матеріали щодо протиправної діяльності групи осіб, які налагодили систему отримання «відкатів» з суб’єктів господарювання.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва