Отримав $10000 хабара: у справі судді з Дніпра є нові деталі

15:44, 20 февраля 2019
Суд досліджує докази у справі стосовно судді Жовтневого районного суду м. Дніпра.
Отримав $10000 хабара: у справі судді з Дніпра є нові деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Вільнянському районному суді Запорізької області за участі прокурорів САП продовжено розгляд обвинувального акту у кримінальному провадженні стосовно судді Жовтневого районного суду м. Дніпра. Про це передає прес-служба САП.

«7 жовтня 2016 року вказаний суддя, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, використав надану йому владу та своє службове становище та отримав 10 тис. доларів США неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави, щодо непритягнення громадянина до кримінальної відповідальності за скоєну крадіжку майна. Дії судді кваліфіковані за ч.2 ст. 369-2 КК України (Зловживання впливом)», — йдеться у повідомленні.

У середу, 20 грудня, під час засідання суд дослідив низку письмових доказів сторони обвинувачення.

Наступний судовий розгляд призначено на 19 березня. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього судді Господарського суду Івано-Франківської області, викритого на хабарництві.

Крім того, Заводський районний суд міста Миколаєва за клопотанням прокурорів САП продовжив дію запобіжних заходів у вигляді домашнього арешту з покладенням обов’язків, передбачених п.5 ст.194 КПК України, обвинуваченим в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 500 тис. гривень, судді Малиновського районного суду м. Одеси та його пособнику.

Додамо, співробітники СБУ спільно з генеральною інспекцією ГПУ викрили на систематичних хабарах заступника керівника однієї з міських прокуратур Київської області.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва