СБУ викрила заступника керівника прокуратури на систематичних хабарах

13:14, 25 января 2019
Зараз перевіряється інформація щодо причетності міської прокуратури до незаконних дій керівника.
СБУ викрила заступника керівника прокуратури на систематичних хабарах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники СБУ спільно з генеральною інспекцією ГПУ викрили на систематичних хабарах заступника керівника однієї з міських прокуратур Київської області, передає прес-служба СБ України.

Оперативникам вдалося встановити, що посадовець налагодила механізм одержання неправомірної вигоди від приватного підприємця за невжиття заходів реагування щодо припинення незаконної торгівлі газом. 

За свої послуги з «кришування» протиправної діяльності прокурор вимагала від представника комерційної структури разову «таксу» у розмірі три тисячі доларів США та щомісячно — десять тисяч гривень. 

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України правоохоронці затримали зловмисницю під час отримання десяти тисяч гривень — чергової суми хабара.

Також перевіряється інформація щодо причетності до незаконних дій керівника міської прокуратури.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ТУ ДБР у місті Хмельницькому, за оперативного супроводження Управління СБУ у Хмельницькій області, затримали начальника слідчого відділу одного з відділень Нацполіції у Рівненській області, який  вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 800 доларів США.

Також слідчі Державного бюро розслідувань затримали адвоката директора державного підприємства за надання неправомірної вигоди. Чоловік запропонував співробітникам Управління захисту економіки неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США за вчинення дій в інтересах свого клієнта.

Крім того, оперативники Управління захисту економіки в Полтавській області та слідчі прокуратури Київської області зібрали матеріали протиправної діяльності групи осіб, які налагодили систему отримання «відкатів» від суб’єктів господарювання. 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси