Хабар в півмільйона гривень: судді та його пособнику продовжено арешт

15:41, 25 января 2019
Суддя Малиновського райсуду продовжить знаходитись під домашнім арештом.
Хабар в півмільйона гривень: судді та його пособнику продовжено арешт
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заводський районний суд міста Миколаєва за клопотанням прокурорів САП продовжив дію запобіжних заходів у вигляді домашнього арешту з покладенням обов’язків, передбачених п.5 ст.194 КПК України, обвинуваченим в одержанні неправомірної вигоди розміром 500 тис. гривень судді Малиновського районного суду м.Одеси та його пособнику, передає прес-служба САП.

Крім того, на судовому засіданні колегією суддів продовжено дослідження доказів, здобутих під час проведення негласних (слідчих) розшукових дій.

Наступне засідання призначено на 4 лютого 2019 року.

У САП нагадали, що суддю Малиновського районного суду м.Одеси викрито у лютому 2016 року на отриманні півмільйона гривень неправомірної вигоди від фізичної особи за винесення судового рішення про задоволення позову в її інтересах.

Під час проведення обшуків за місцем проживання, суддя чинив опір працівникам антикорупційних органів, застосувавши зброю.

Суддю було затримано 31 березня 2016 року, після того як Верховна Рада України дала згоду на його затримання та арешт. Йому повідомлено про підозру за ч.4 ст.368, ч.1 ст.345 КК України. Пособнику судді інкриміновано ч.5 ст.27, ч.4 ст.368 КК України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що співробітники СБУ спільно з генеральною інспекцією ГПУ викрили на систематичних хабарах заступника керівника однієї з міських прокуратур Київської області.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки