Боротьба з підкупом та мова: Погоджувальна рада ВРУ розглянула порядок денний на тиждень

14:59, 25 февраля 2019
Представники фракцій висловили готовність підтримати законопроект Авакова про вибори та проект закону про мову.
Боротьба з підкупом та мова: Погоджувальна рада ВРУ розглянула порядок денний на тиждень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 25 лютого, відбулося засідання Погоджувальної ради фракцій парламенту перед початком чергового пленарного тижня. За його підсумками стало відомо, які законопроекти Верховна Рада може підтримати на найближчих засіданнях. Про це повідомляє telegram-канал PolitEyes.Рада.

Як стало відомо, основною темою для обговорення під час засідання Погоджувальної ради стали останні звинувачення у масштабному підкупі виборців на адресу двох представлених у парламенті політичних сил. Гостра дискусія відбулась між представниками Блоку Петра Порошенка та «Батьківщини».

Наслідком останніх подій стало те, що додаткової актуальності набув законопроект міністра внутрішніх справ Арсена Авакова №8270, який передбачає посилення відповідальності за порушення під час виборів. Цей законопроект Рада розгляне у вівторок, 26 лютого. Окрім того, свою постанову про запобігання підкупу виборців на засіданні Погоджувальної ради внесла Радикальна партія.

Також стало відомо, що вже на засіданні 26 лютого парламент може ухвалити рішення про проведення позачергових виборів в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ). Окрім того, у вівторок Рада заслухає звіт Тимчасової слідчої комісії у справі про вбивство Катерини Гандзюк.

Що стосується порядку денного на четвер, 28 лютого, то представники основних фракцій підтвердили готовність підтримати в другому читанні законопроект про мову №5670-д. До порядку денного знов потрапили президентський і депутатський законопроекти про адвокатуру.

Також зазначимо, що у вівторок, 26 лютого, може бути розглянуте питання про врегулювання діяльності Державного бюро розслідувань (ДБР).

Проте невідомо, наскільки ефективно Верховна Рада проведе пленарний тиждень, враховуючи, що низка фракцій заявила про свої наміри блокувати всі голосування, вимагаючи ухвалення постанови про зниження тарифів і ціни на газ для населення. З такими заявами виступили представники «Батьківщини», Опозиційного блоку, Радикальної партії та «Відродження».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, які законопроекти розгляне Верховна Рада на найближчому пленарному тижні26 лютого парламент повертається до роботи після двотижневої перерви. На порядку денному — питання про вибори, євроінтеграцію та державну мову.

Також ми повідомляли, що в Раді зареєстровано законопроект, який передбачає покарання для нардепів за прогули. Проект закону про внесення змін до КУпАП передбачає покарання для депутатів у вигляді громадських робіт.

Окрім того, Верховна Рада схвалила законопроект про внесення змін до Конституції України про незворотність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки