Курс на ЄС і НАТО: Верховна Рада прийняла зміни до Конституції

12:16, 7 февраля 2019
Голова ВР відкрив ранкове засідання, на якому депутати ухвалили важливі конституційні зміни.
Курс на ЄС і НАТО: Верховна Рада прийняла зміни до Конституції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На початку засідання Верховної Ради Андрій Парубій повідомив: «Сьогодні надзвичайно важливий день, коли ВР має ухвалити важливі конституційні зміни, а саме: стратегічні рішення, які визначають майбутнє держави».

Під час засідання Рада схвалила законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України про незворотність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію. Більшість парламентарів проголосувала за прийняття документа.

Проектом планується віднести до повноважень парламенту визначення засад внутрішньої і зовнішньої політики, реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО.

Крім того, передбачається визначити, що Президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО, а Кабінет міністрів України забезпечує реалізацію цього курсу.

Після перерви народні депутати продовжують розглядати правки до проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення принципів процесуальної справедливості та підвищення ефективності проваджень у справах про порушення законодавства про захист економічної конкуренції».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Верховній Раді мають намір заборонити росіянам бути спостерігачами на виборах-2019.

Також відомо, що ДБР почало кримінальне провадження стосовно Андрія Парубія. Справа була відкрита ще 31 січня по ст. 365 Кримінального кодексу України — перевищення влади або службових повноважень.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді