Вбивство Катерини Гандзюк: активісти заявили про тиск та переслідування

23:05, 25 февраля 2019
Тиск на активістів посилився після виходу Владислава Мангера під заставу.
Вбивство Катерини Гандзюк: активісти заявили про тиск та переслідування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Протягом останніх двох тижнів активісти групи «Хто замовив Катю Гандзюк» зазнають системного тиску. Про це вони повідомили на своїй сторінці у Facebook.

«Зі зрозумілих причин ми не можемо відкривати імена, але можемо перерахувати ситуації, в які деякі з нас встигли потрапити за цей час:

– Кільком із нас передавали «попередження» та прямі рекомендації «виїхати на час розслідування з країни» від осіб, пов’язаних із МВС.

– Помічена «наружка» за двома з активістів.

– За двома з нас постійно демонстративно, не ховаючись їздять автівки на херсонських номерах.

– Декільком просто ламали дверні замки, але не змогли потрапити всередину.

– Також ми бачимо атаки на наші робочі електронні ресурси.

– Ми також почали регулярно отримувати дивні дзвінки на мобільні і стаціонарні телефони, а особисті повідомлення в соцмережах з пропозиціями зустрітися «якомога швидше» від незнайомців.

Після випадку, коли до одного з нас показово увірвалися в квартиру, нічого не вкрали, а просто влаштували безлад в квартирі з метою залякування, ми вже про це мовчати не можемо», — йдеться у заяві.

Зазначається, що це системна робота «по активістах», яка почалася в один момент, разом із підозрою одному з замовників вбивства Катерини Владиславу Мангеру, і підсилилась після його виходу під заставу.

«Ми хотіли би попередити громадськість, усіх, хто слідкує за цією справою і небайдужий до нашої боротьби, про те, що ніхто з членів ініціативи не зберігає вдома зброї масового знищення, наркотиків та інших заборонених речовин. Ніхто з нас також не має суїцидальних намірів — ми всі життєрадісні, вмотивовані та дуже вперті. І ми доб’ємося того, що всі причетні до вбивства Катерини Гандзюк будуть покарані максимально суворо»,  йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Владислава Мангера, якого підозрюють у замовленні вбиства херсонської активістки Гандзюк, одягнули електронний браслет.  

Також ми повідомиляли, що 18 лютого підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер вийшов на роботу.

Ще раніше стало відомо, що Владислав Мангер зробив першу заяву після виходу із СІЗО під заставу

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді