Війна забрала життя 13 тисяч українців, — Турчинов

12:30, 1 марта 2019
Близько 3 тисяч з них — військовослужбовці.
Війна забрала життя 13 тисяч українців, — Турчинов
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За п’ять років війна в Україні забрала життя 13 тисяч українців, — заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов на засіданні IV Всеукраїнського форуму сім’ї. Близько 3 тисяч з них — військовослужбовці, — виокремив він.

«Це страшні цифри, але не вони визначають небезпечну демографічну кризу в країні. Так, у 2018 році в Україні народилося 335 тисяч немовлят, а пішли з життя 587 тисяч чоловік. Тобто за рік українців стало менше на 252 тисячі. І ця чорна тенденція щороку тільки погіршується», — наголосив секретар РНБО і додав, що згідно зі статистикою, в 2018 році народжуваність в Україні впала на 7% порівняно з минулим роком, а «кількість перерваних вагітностей тільки в офіційних медичних закладах щороку складає більш як 100 тисяч».

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що на думку Турчинова, Путін дозволив Києву підготуватися до військової агресії.

Також ми повідомляли про подробиці запуску українських ракет поблизу кордону з Кримом. 

До того ми писали, що ВМС України ще раз намагаються пройти через Керченський пролив. Секретар РНБО відмітив, що Україна не відмовиться від планового переходу кораблів із Одеси в Азовське море.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України