Багато постраждалих: банду рекетирів затримали на Житомирщині

22:50, 8 марта 2019
До складу угрупування входило більше десяти осіб. Майже всі — раніше судимі.
Багато постраждалих: банду рекетирів затримали на Житомирщині
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Житомирщині правоохоронці припинили діяльність організованого злочинного угрупування, яке спеціалізувалось на вимаганні коштів у підприємців. У результаті спецоперації затримано до десятка членів банди. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

У поліції заявили, що до складу організованого злочинного угрупування входили більше 10 осіб віком від 22 до 45 років. Вони жителі Житомирщини, майже всі – раніше судимі за вчинення тяжких злочинів, серед яких грабежі та розбої.

«Певний час правоохоронці документували їх протиправну діяльність, яка полягала у вимаганні грошей у приватних підприємців регіону під загрозою фізичної розправи над ними або членами їх сімей.

У поліції є обґрунтовані підстави вважати, що в окремих випадках ці погрози реалізовувались.

6 березня одразу у двох райцентрах Житомирської області бандити були затримані під час передачі грошових коштів від місцевих жителів», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Новограді-Волинському лідер злочинного угрупування та ще один з членів банди вимагали $3 тисячі від місцевого жителя за залагодження штучно спровокованого конфлікту з представником місцевого криміналітету. Їх затримали під час отримання 800 доларів.

У селищі Любарі ще 6 членів угрупування затримали бійці КОРДу під час передачі траншу у 10 тисяч гривень.

«Бандити під приводом «боргових зобов’язань» підприємця, який має торгову точку на місцевому ринку, вимагали 2 тисяч доларів США. У разі несплати чоловікові погрожували каліцтвом його малолітніх дітей і дружини», – заявляють правоохоронці.

Триває досудове розслідування за ч. 2 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Затриманим загрожує ув’язнення на строк від 3 до 7 років.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Одесі правоохоронці затримали небезпечну банду, яка викрала чоловіка та вимагала у нього 500 доларів викупу.

Також ми повідомляли, що в Дніпрі співробітники КОРДу зі стріляниною затримали небезпечну банду. Під час проведення спецоперація декілька вулиць у місті були перекриті.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України