Нове розслідування корупції в «оборонці»: ДБР розпочало кримінальне провадження

11:10, 12 марта 2019
Бюро розпочало розслідування фактів підготовки підкупу службовців ГПУ, СБУ, ДФС і НАБУ.
Нове розслідування корупції в «оборонці»: ДБР розпочало кримінальне провадження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, за матеріалами журналістського розслідування під назвою «За скільки зливали справи по оборонці. Роль НАБУ, СБУ і прокуратури (таємна переписка, ч. 4–5)». Про це у вівторок, 12 березня на своїй сторінці у Facebook повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко.

Зі змісту журналістського розслідування вбачається, що група осіб за попередньою змовою ведуть розмову щодо можливої підготовки та передачі грошових коштів у вигляді неправомірної вигоди службовим особам правоохоронних органів: Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби України, Національного антикорупційного бюро України за вирішення питання про непроведення досудового розслідування та непритягнення їх до кримінальної відповідальності за здійснення незаконних дій між ТОВ «Оптимаспецдеталь» та підприємствами державного концерну «Укроборонпром» під час укладення та виконання договорів з поставки військового обладнання на заводи групи державних оборонних компаній.

У разі доведення вини службовим особам правоохоронних органів за скоєне кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 КК України, а саме прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування, спрямоване на повне, об’єктивне, всебічне та неупереджене дослідження всіх обставин вчинення злочину, наразі триває.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що з’явились подробиці у справі щодо керівництва ДП «Спецтехноекспорт», що входить до концерну «Укроборонпром». Під час засідання Солом’янського райсуду Києва підозрюваний директор компанії Владислав Бельбас виклав свою версію подій.

Також ми повідомляли, що 7 березня детективи НАБУ провели масштабні обшуки у 20 фігурантів резонансного журналістського розслідування програми «Наші гроші». Зокрема, слідчі дії були проведені за місцями проживання екс-заступника голови РНБО Олега Гладковського та його сина Ігоря.

Окрім того, 5 березня за результатами третьої частини розслідування програми «Наші гроші» НАБУ відкрило кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді