Розкрадання в «оборонці»: детективи НАБУ відкрили кримінальне провадження

16:28, 5 марта 2019
В НАБУ вважають, що факти, викладені в журналістському розслідуванні, могли бути відомі військовій прокуратурі.
Розкрадання в «оборонці»: детективи НАБУ відкрили кримінальне провадження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За результатами аналізу інформації, викладеної в третій частині розслідування журналістки програми «Наші гроші» Лесі Іванової про факти корупції в оборонній галузі, детективи НАБУ зареєстрували ще одне кримінальне провадження. Попередня правова кваліфікація — ч. 5 ст. 191 КК України. Про це повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Як повідомляється, відомості до ЄРДР внесені за фактом заволодіння коштами держбюджету, вчиненого за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі шляхом зловживання службовим становищем службовими особами з числа керівників державної компанії «Укрспецекспорт» під час здійснення закупівлі деталей та комплектуючих для авіатехніки. При цьому у повідомленні зазначено, що наведені факти та листування між фігурантами з оприлюднених трьох частин згаданого розслідування журналістів, які, як припускають у НАБУ, можуть міститися в матеріалах розслідування військової прокуратури, ГПУ до НАБУ ніколи не передавала. Натомість НАБУ отримало матеріали, які стосуються інших фактів, що були долучені до розслідування детективів.

Також у Бюро нагадують, що частина фактів, викладених у програмі «Наші гроші», вже досліджується в межах розслідувань НАБУ.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у концерні «Укроборонпром» прокоментували третю частину розслідування програми «Наші гроші» про корупційну схему при проведенні ремонту літаків Ан-29. У концерні заявляють, що журналісти «некоректно» визначили вартість військових деталей, що нібито були придбані за завищеною у сім разів ціною.

Також ми повідомляли про затримання п’ятьох посадовців держпідприємства, яке входить до концерну «Укроборонпром»Голова САП оголосив про підозру діючому та екс-директору ДП «Спецтехноекспорт», а також ще трьом посадовцям цього підприємства, які фігурують в скандальному журналістському розслідуванні.

Окрім того, стало відомо, що у зв’язку зі скандалом з розкраданнями в Укроборонпромі були відсторонені від посад директори двох підприємств. Тимчасово відсторонені директор ДП «Харківське КБ з машинобудування імені Морозова» Олексій Бабич і директор ДП «Ізюмський приладобудівний завод» Сергій Філоненко.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва