Мільйонні збитки та дефекти: стали відомі подробиці про виготовлення мінометів «Молот»

07:45, 15 марта 2019
Військова прокуратура Київського гарнізону почала кримінальне провадження за цим фактом.
Мільйонні збитки та дефекти: стали відомі подробиці про виготовлення мінометів «Молот»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час виготовлення мінометів «Молот» були допущені дефекти, які призвели до збитків на 7,2 мільйона гривень.

Військова прокуратура Київського гарнізону почала кримінальне провадження за цим фактом, повідомляє «Українська правда».

У постанові суду від 21 грудня 2018 року наводиться інформація слідства, згідно з якою між Міністерством оборони і ВАТ «Завод «Маяк», який входить до структури концерну «Укроборонпром», був укладений контракт на постачання мінометів калібру 120 мм М120-15 «Молот» вартістю 483 тисячі гривень за одиницю. Проте під час постачання до військової частини А4559 (Рівненська область) у деяких мінометів виявили технічні недоліки, а частина зброї взагалі вийшла з ладу.

У прокуратурі зазначили, що контроль за якістю мінометів здійснювали представники Міноборони, які недбало поставилися до посадових обов'язків із контролю постачання продукції, у результаті чого державі завдано збитків на суму 7,2 млн гривень.

Як з'ясувало слідство, на заводі «Маяк» не було обладнання та потужностей для виготовлення всіх складових механізмів мінометів, тому завод закуповував різні частини до мінометів у численних приватних постачальників. 50% складових мінометів поставляло ВАТ «Старокраматорський машинобудівний завод», яке належить колишньому регіоналу Максиму Єфімову (зараз нардеп входить до фракції «Блок Петра Порошенка»).

Водночас у суді «Старокраматорський машинобудівний завод» намагається стягнути з заводу «Маяк» дві заборгованості за постачання мінометів: 1,7 млн грн і 2,04 млн грн.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ворог обрушив на підрозділи ООС вогонь мінометів. Бойовики застосовували озброєння, заборонене Мінськими домовленностями. Загинув український боєць.

Крім того, бойовики на Донбасі обстріляли з мінометів два населених пункти. Під обстріл потрапили Зайцеве і Новолуганське, в результаті чого частково пошкоджені житловий будинок і господарські споруди.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва