Розкрадання в Укроборонпромі: з’явилися нові подробиці

13:55, 18 марта 2019
За останні роки розслідувань щодо розкрадань близько десяти.
Розкрадання в Укроборонпромі: з’явилися нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За хабарі, стверджують кореспонденти Bihus.info, силовики закрили декілька кримінальних проваджень про корупцію в «оборонці». Розслідувань було з десяток, проте жодне з них не завершилося вироком для організаторів схем, передає «5 канал».

Минулий тиждень почався журналістськими підозрами: хто прикривав оборудки в «оборонці»? До вже стандартних претензій, які розслідувачі висували раніше лише до ГПУ та СБУ, виявилось, що в НАБУ теж не янголи. Тобто якщо раніше антикорупційний зріз активістів затято захищав Ситника і підопічних, то тепер ілюзії про їх непогрішність зникають.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Рада громадського контролю при НАБУ вимагала від директора Бюро відсторонити фігурантів резонансного журналістського розслідування до завершення внутрішньої перевірки.

Також ми повідомляли, що голова САП Назар Холодницький заявив про необхідність відсторонення НАБУ від розслідування справи про розкрадання в Укроборонпромі. Холодницький вважає, що НАБУ заплямувало свою репутацію тим, що його детективи були причетні до покривання фігурантів скандалу.

Крім того, директор НАБУ Артем Ситник записав відеозвернення у відповідь на чергову частину журналістського розслідування програми «Наші гроші», в якій мова йде, зокрема, про можливе покривання розкрадань на підприємствах Укроборонпрому з боку НАБУ.

Додамо, двох детективів, згаданих у журналістському розслідуванні Дениса Бігуса та Лесі Іванової, відсторонено на час проведення службового розслідування. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді