Корупційний скандал: двох детективів НАБУ відсторонено від розслідування

16:20, 14 марта 2019
Детективів НАБУ Олега Борисенка та Дмитра Литвиненка відсторонено на час проведення службової перевірки.
Корупційний скандал: двох детективів НАБУ відсторонено від розслідування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Двох детективів, згаданих у журналістському розслідуванні Дениса Бігуса та Лесі Іванової, відсторонено на час проведення службового розслідування. Про це у четвер, 14 березня повідомила прес-служба НАБУ.

Таке рішення прийняв директор НАБУ Артем Ситник з огляду на суспільний резонанс та після консультацій з членами Рада громадського контролю НАБУ й управлінням внутрішнього контролю НАБУ.

«Для максимальної ефективності службового розслідування та мінімізації ймовірного впливу і ризиків я прийняв рішення відсторонити детективів, задіяних у підготовці листів, оприлюднених журналістами BIHUS.info. Переконаний, у ситуації, що склалася, слід виважено підійти до аналізу фактів. По завершенню результати службового розслідування ми передамо до ДБР та повідомимо про них громадськість», — зазначив Артем Ситник.

За інформацією ВВС Україна, мова йде про заступника керівника відділу детективів НАБУ Олега Борисенка та детектива Бюро Дмитра Литвиненка. Заступник директора НАБУ Гізо Углава, відсторонення якого також вимагали члени РГК при Бюро, продовжує виконувати свої обов’язки.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Рада громадського контролю при НАБУ вимагала від директора Бюро відсторонити фігурантів резонансного журналістського розслідування до завершення внутрішньої перевірки.

Також ми повідомляли, що голова САП Назар Холодницький заявив про необхідність відсторонення НАБУ від розслідування справи про розкрадання в Укроборонпромі. Холодницький вважає, що НАБУ заплямувало свою репутацію тим, що його детективи були причетні до покривання фігурантів скандалу.

Крім того, директор НАБУ Артем Ситник записав відеозвернення у відповідь на чергову частину журналістського розслідування програми «Наші гроші», в якій мова йде, зокрема, про можливе покривання розкрадань на підприємствах Укроборонпрому з боку НАБУ.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва