Справа Вишинського: з’явилися важливі подробиці

17:12, 21 марта 2019
Касаційну скаргу адвокатів розглядатиме об’єднана палата ККС Верховного Суду.
Справа Вишинського: з’явилися важливі подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 20 березня, колегія суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду передала на розгляд об’єднаної палати ККС ВС касаційну скаргу адвокатів Кирила Вишинського на ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області від 28 травня 2018 року та ухвалу Апеляційного суду Херсонської області від 5 червня 2018 року про відмову у відкритті апеляційного провадження. Про це передає прес-служба ВС.

Відповідно до ч. 7 ст. 31 Кримінального процесуального кодексу України, до складу об’єднаної палати входять по два судді, які обираються зборами суддів ККС зі складу кожної із судових палат Касаційного кримінального суду, та голова ККС. Тож касаційну скаргу розглядатиме об’єднана палата ККС ВС у складі п’ятьох суддів.

Як зазначається в ч. 2 ст. 434-1 КПК України, суд, який розглядає кримінальне провадження в касаційному порядку у складі колегії суддів або палати, передає таке кримінальне провадження на розгляд об’єднаної палати, якщо ця колегія або палата вважає за необхідне відступити від висновку щодо застосування норми права у подібних правовідносинах, викладеного в раніше ухваленому рішенні Верховного Суду у складі колегії суддів з іншої палати або у складі іншої палати чи іншої об’єднаної палати.

У Суді нагадали, що 28 травня 2018 року слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ухвалив судове рішення про відмову у відкритті провадження за скаргою на затримання К. Вишинського, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада). Апеляційний суд Херсонської області відмовив у відкритті провадження за апеляційною скаргою адвокатів К. Вишинського на згадану ухвалу від 28 травня 2018 року. 

З текстом судового рішення ВС можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень (справа №766/22242/17, провадження №51-7276 км 18).

Про час та дату засідання об’єднаної палати ККС ВС буде повідомлено додатково.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко заявляв, що відомство завершило розслідування кримінального провадження стосовно директора РІА «Новини Україна» Кирила Вишинського, який підозрюється в державній зраді.

Крім того, прокуратура АР Крим і Служба безпеки України перейшли до «активної фази знешкодження антиукраїнської діяльності» чергової російської медіаструктури РІА «Новини-Україна».

Також нам стало відомо, що керівник РІА «Новини України» відмовився від українського паспорта.

Додамо, 25 січня колегія суддів першої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду ухвалила судове рішення, яким задовольнила клопотання керівника РИА «Новости Украина» Кирила Вишинського, котрий перебуває під вартою в державній установі «Херсонський слідчий ізолятор», про його безпосередню участь у судовому засіданні в суді касаційної інстанції.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде