Вчинили розбій та умисне вбивство: у Вінниці суд виніс вирок трьом зловмисникам

20:52, 22 марта 2019
Чоловіки вини у вчиненні інкримінованих їм злочинів не визнали.
Вчинили розбій та умисне вбивство: у Вінниці суд виніс вирок трьом зловмисникам
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вінницький міський суд Вінницької області 21 березня оголосив вирок трьом чоловікам, які вже неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності. Про це передає прес-служба суду.

«Суд визнав винуватими двох чоловіків у вчиненні розбою за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України) та призначив їм покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна. Третю особу, 47-річного чоловіка, який обвинувачувався у вчиненні умисного вбивства та розбою (ч. 4 ст.187, п. 6 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України), засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Одночасно суд стягнув із останнього на користь дружини потерпілого 25100 гривень у відшкодування завданої злочином матеріальної шкоди та 200 тисяч гривень — моральної»,  йдеться у повідомленні.

У судовому засіданні обвинувачені вини у вчиненні інкримінованих їм злочинів не визнали. «Разом з тим, всебічно оцінивши та проаналізувавши обставини справи, показання обвинувачених, свідків та всі докази в їх сукупності, суд дійшов висновку, що винуватість чоловіків повністю підтвердилася в ході судового розгляду»,  додали у прес-службі суду.

Також у суді нагадали, що вночі 3 травня 2017 року в замостянському районі Вінниці троє осіб вчинили розбійний напад на чоловіка, який будучи напідпитку, повертався з роботи із заробленими коштами в сумі 2 тисячі гривень. В результаті нападу зловмисників потерпілий отримав забійні та колото-різані рани, від яких помер на місці події. Після вчиненого правопорушники забрали сумку з коштами та втекли.

Наразі вирок суду законної сили не набрав.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала про моторошне вбивство на Вінниччині: жінка кочергою вбила брата. Під час конфлікту обидва його учасники були у стані алкогольного сп’яніння. За вбивство брата жінці загрожує до 15 років позбавлення волі.

Також ми повідомляли, що у Сумській області син до смерті забив власну матір. Спочатку вбивця намагався запевнити правоохоронців, що його літня ненька загинула природною смертю, але після проведення експертиз зізнався, що тяжко побив її.

Ще раніше ми писали про жорстоке вбивство в Миколаєві: чоловік, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, посварився зі своєю співмешканкою і на ґрунті неприязних стосунків завдав їй тяжких тілесних ушкоджень. Потерпіла померла на місці.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва