Скандал у Києві: школяр по-звірячому побив однокласника

06:45, 2 апреля 2019
Бійка сталася між семикласниками.
Скандал у Києві: школяр по-звірячому побив однокласника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У київській гімназії "Ерудит" між семикласниками стався конфлікт через невдалий пас на уроці фізкультури. У результаті один з учнів завдав своєму однокласнику удар такої сили, що вибив під основу один передній зуб і відколов частину сусіднього, травмував перенісся і область очниці, повідомляє «Обозреватель».

Учні 7 класу під час уроку фізкультури грали в футбол на шкільному майданчику. Семикласник В'ячеслав (імена хлопців змінені) отримав від когось із хлопців невдалий пас, який він не зміг прийняти, щоб зробити нормальну передачу. Але це не сподобалося його однокласнику Павлу. І між дітьми виникла сварка.

«Павло вирішив з'ясувати стосунки після уроку. Як розповіли однокласники, у них була звичайна словесна сварка. Але Павлу здалося цього мало, мабуть, він вирішив показати, хто тут господар. Як видно з відеокамер школи, він наздоганяє В'ячеслава і завдає йому точковий удар в голову. Син не очікував цього. У нього вибитий передній зуб, ще три зуба поруч хитаються, травмоване перенісся і синець під оком. Нас тепер чекає довге лікування у стоматолога, перевірка на МРТ. Не кажучи вже про психологічну травму, яка у сина може залишитися на все життя», — розповіла мама В'ячеслава Світлана.

Найбільше маму вразило, що через якусь звичайну хлоп'ячу сварку на футбольному полі у Павла виникли незрозуміла агресія і бажання все вирішити силою. І це при тому, що кривдник майже на голову вище В'ячеслава.

Здивувала і реакція батьків Павла на цю ситуацію. «Батько Павла був зайнятий і знайшов час для зустрічі тільки на четвертий день. Ми говорили по телефону, і він попросив не розповідати про цей випадок публічно, попросив, щоб я не подавала скаргу в поліцію», — розповідає Світлана.

Батьки навіть не квапляться вирішувати конфлікт. «Ймовірно, їх заспокоює, що кримінальна відповідальність настає з 16 років, а їх синові тільки 12», — додає мама В'ячеслава.

За словами адвоката Світлани, батькам кривдника було запропоновано сплатити матеріальні і моральні збитки потерпілим. І щоб не допустити подальших конфліктів, перевести учня, який влаштував бійку, в інший навчальний заклад. Однак досі батьками Павла нічого не зроблено. Судячи з усього, переводити сина в іншу школу вони поки не збираються.

Зараз В'ячеслав проходить курс лікування в стоматологічній клініці, у невролога і психолога. Уже тиждень хлопчика турбують головні болі, а з носа часто йде кров.

Відеокамери в школі не дозволяють побачити, чи було щось у руці у Павла в момент нападу. Але навіть будь-який затиснутий в кулаці предмет надає удару більше сили і завдає серйозні травми.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Одесі підлітки жорстоко побили однокласника і зняли це на відео.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва