Людям з інвалідністю — доступні аптеки: набули чинності нові будівельні норми

10:45, 2 апреля 2019
Усі споруди, а також необхідна інфраструктура повинні обов’язково проектуватися з елементами доступності для маломобільних груп населення.
Людям з інвалідністю — доступні аптеки: набули чинності нові будівельні норми
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

1 квітня набули чинності Державні будівельні норми В.2.2-40:2018 «Будинки і споруди. Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення», яких повинні дотримуватися аптечні заклади. Це стосується створення умов для доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень.

В документі вказано, що за новими нормами всі будинки та споруди в Україні, а також необхідна інфраструктура повинні обов’язково проектуватися з елементами доступності для маломобільних груп населення. Серед іншого в нових ДБН наведено технічні характеристики:

  • пандусів, спеціальних підйомників та інших засобів доступності для людей з порушеннями опорно-рухового апарату;
  • тактильних та візуальних елементів доступності: тактильної підлогової плитки, інформаційних таблиць та позначень шрифтом Брайля, аудіопокажчиків для людей з порушеннями зору;
  • іншого візуального інформування, дублювання важливої звукової інформації текстами, організації сурдоперекладу, використання систем звукопідсилення для людей з порушеннями слуху та інші важливі зміни.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, в яких судах можна оскаржити рішення МСЕК про встановлення групи інвалідностіВелика Палата ВС визначила юрисдикцію позовів до медико-соціальної експертної комісії.

Також ми писали, що депутати ухвалили закон для людей із інвалідністюЗаконом передбачено, що відтепер кошти судового збору будуть спрямовуватись також на забезпечення архітектурної доступності приміщень судів, доступності інформації, що розміщується в суді, для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва