НАЗК внесло приписи міністрам, двом головам РДА та іншим посадовцям

11:27, 10 апреля 2019
Загалом було внесено 7 приписів про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.
НАЗК внесло приписи міністрам, двом головам РДА та іншим посадовцям
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції на засіданні 5 квітня прийняло рішення про направлення до суду 6 протоколів про адмінправопорушення, які стосуються недотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» (далі — Закон) щодо врегулювання конфлікту інтересів, та внесло 7 приписів про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Про це йдеться у повідомленні НАЗК.

Внесено припис першому віце-прем’єр-міністру України  Міністру економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву стосовно директора департаменту залучення інвестицій Мінекономрозвитку Андрія Демчука, який не передав належні йому корпоративні права в управління протягом 30 днів після призначення на відповідну посаду, чим порушив вимоги ч. 1 ст. 36 Закону.

Крім того, внесено 2 приписи міністру освіти і науки Лілії Гриневич стосовно ректора «Львівської політехніки» Юрія Бобала, який не вжив заходів щодо недопущення виникнення потенційного конфлікту інтересів та врегулювання конфлікту інтересів у директора навчально-наукового інституту «Львівської політехніки» Володимира Ортинського, а також стосовно ректора Кременчуцького національного університету ім. М. Остроградського Михайла Загірняка, який не повідомив про наявність у нього потенційного конфлікту інтересів у зв’язку з перебуванням у його прямому підпорядкуванні близьких осіб. Водночас посадовими особами МОН не вжито заходів для врегулювання потенційного конфлікту інтересів у діяльності ректора Кременчуцького університету.

Також внесено припис ректору «Львівської політехніки», який не вжив заходів щодо врегулювання потенційного конфлікту інтересів у директора навчально-наукового інституту «Львівської політехніки».

Внесено приписи голові Поліської РДА Олександру Жданову стосовно головного лікаря Поліської центральної районної лікарні Олега Савенка, голові Макарівської РДА Тетяні Семеновій — стосовно її заступника Івана Розная та директору юридичного департаменту Львівської міськради Гелені Пайонкевич.

Крім того, складено 4 протоколи стосовно депутата Київради Володимира Гончарова, який, будучи заступником гендиректора ТОВ «Епіцентр К», не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів та взяв участь у розгляді та прийнятті рішення про затвердження порядку денного засідання Київради, яким було передбачено розгляд питань про передачу ТОВ «Епіцентр К» чотирьох земельних ділянок.

Ще 2 протоколи складено стосовно лікаря Фастівської центральної районної лікарні Андрія Герцуна, який не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів, що виник у зв’язку з необхідністю видання наказу про прийняття на роботу його дружини, а також вчинив дії в умовах цього конфлікту. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції прийнято рішення про завершення повної перевірки декларацій за 2015–2017 роки, серед яких подані головою Держрезерву, народними депутатами, суддями.

Також ми писали, що НАЗК направило до суду адмінпротокол щодо кандидата в президенти.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді