Суд обирає запобіжний захід Дмитру Крючкову: онлайн-трансляція

12:18, 17 апреля 2019
Екс-нардеп підозрюється в розкраданні коштів державного Запоріжжяобленерго.
Суд обирає запобіжний захід Дмитру Крючкову: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Підозрюваного у розкраданні коштів підконтрольних державі обленерго колишнього депутата Верховної Ради Дмитра Крючкова 15 квітня було доправлено в НАБУ. Як відомо, в той самий день Крючкова екстрадували з Німеччини. Про це повідомляє УНН, посилаючись на коментар глави САП Назара Холодницького.

Запобіжний захід обвинуваченому обирають 17 квітня в Солом'янському суді Києва.

Холодницький повідомляв, що після приїзду Крючкова в Україну йому висунуть підозри у вчиненні злочинів за низкою статей Кримінального кодексу, зокрема ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), а також нададуть охорону. Очільник САП підкреслив, що правоохоронці зроблять усе, щоб екс-нардеп «дав усі свідчення, які він має намір дати».

У прес-службі НАБУ додали, що САП наполягатиме на утриманні підозрюваного під вартою з альтернативою застави в розмірі 346,22 млн грн. 

Крючков був депутатом Верховної Ради України V скликання (у 2006–2007 роках). У квітні 2018 року його затримали на німецько-австрійському кордоні на підставі міжнародного ордера. У травні 2018-го Крючков вийшов із в'язниці Мюнхена під заставу €100 тис.

В Україні екс-нардепа називають організатором схеми, за якою компанії «Запоріжжяобленерго» та державному підприємству «Енергоринок» було завдано збитків на загальну суму понад 346 млн грн.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що НАБУ вже повернуло державі 45 млн грн.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва